Contracte de rentă viageră
Potrivit art.2242 Cod Civil, prin contractul de rentă viageră o parte, numită debirentier, se obligă să efectueze în folosul unei anumite persoane, numită credirentier, prestaţii periodice, constând în sume de bani sau alte bunuri fungibile.
Renta viageră se constituie pe durata vieţii credirentierului dacă părţile nu au stipulat constituirea acesteia pe durata vieţii debirentierului sau a unei terţe persoane determinate. Renta viageră poate fi constituită cu titlu oneros, în schimbul unui capital de orice natură, sau cu titlu gratuit.
Programare online
Acte necesare
În funcție de particularitățile fiecărui contract pot fi necesare și alte documente suplimentare
Toate actele se vor prezenta de către solicitant în ORIGINAL
- actele de identitate ale părţilor, iar în cazul în care părţile sunt reprezentate, procura sau actul din care rezultă reprezentarea
- actele de stare civilă ale părţilor şi convenţia matrimonială (dacă este cazul)
- actele de proprietate ale bunului ce se vinde (contract de vânzare, donaţie, certificat de moştenitor, proces-verbal de predare-primire, hotărâre judecătorească, etc.)
- certificatul de atestare fiscală emis în vederea înstrăinării
- adeverinţa eliberată de asociaţia de proprietari (dacă este cazul)
- certificatul de performanţă energetică (dacă este cazul)
- adeverinţele eliberate de furnizorii de utilităţi (energie electrică, gaze naturale, etc.) din care să rezulte că nu există datorii către acestea sau ultimele facturi însoţite de dovada plăţii lor